بازرگان
ياشاسين شاهين دژ
شنبه 15 مهر 1391برچسب:, :: 7:52 :: نويسنده : علي
 
 

بازرگان (شهر)

بازرگان
بازرگان
Red pog.svg
بازرگان
Iran location map.svg
 
شرقی‌″۱۹ ′۲۸ °۴۴ شمالی‌″۴۲ ′۲۲ °۳۹ / °۴۴٫۴۷۲شرقی °۳۹٫۳۷۸۳شمالی / ۴۴٫۴۷۲;۳۹٫۳۷۸۳
تصویری از بازرگان
اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان آذربایجان غربی
شهرستان ماکو
بخش مرکزی
مردم
جمعیت  
زبان‌ گفتاری ترکی آذربایجانی و کردی کرمانجی
مذهب مسلمان شیعه و سنی شافعی
اطلاعات شهری
پیش‌شماره تلفنی  
وبگاه http://www.e-bazargan.ir

بازرگان یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان ماکو جای دارد.

شهر مرزی بازرگان در شمال غربی ایران و شمالی ترین نقطه آذربایجان غربی قرار گرفته و ازنظر موقعیت جغرافیایی واقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است  زیرا از طرف شمال در یک کیلومتری کشور ترکیه و از طرف شمال شرقی باجمعوری خود مختار نخجوان هم مرزاست .مهمترین گمرک زمینی کشور در این شهر قرار دارد و بعنوان دروازه اروپا یا پیشانی ایران بشمار می‌رود که روزانه صدها مسافر داخلی و خارجی ( توریست و گردشگر ) و صدها کامیون ترانزیتی و سواری از این شهر مرزی و قدیمی  دیدن و تردد می نمایند.

از جمله افرادی که به این شهر وارد شده ودرسفر نامه خود از شهر بازرگان نام برده اوژل فلاندل سیاح معروف فرانسوی است که در زمان قاجاریه و در زمان حیات علی خان سردار ماکو به ایران سفر کرده و از بازرگان در کتاب خود یاد کرده است.

بازرگان که از سال ۱۳۶۵ از طریق نمایندگی شهرداری و زیر نظر شهرداری شهر ماکو اداره می شد. با توجه به موقعیت حساس مرزی بودنش و گسترش عمران در این محل نمایندگی تکافوی نیاز منطقه نبود، بهمین علت به جهت دارا بودن ظرفیت‌های بالقوه و قرار گرفتن مهمترین گمرک زمینی کشور در این منطقه و عبور جاده ترانزیت از وسط بازرگان و همچنین مکاتبات مکرر از سوی اهالی شریف منطقه، نمایندگی شهرداری بازرگان در نیمه دوم سال ۱۳۷۵ با مجوز رسمی وزارت کشور ایران به شهرداری مستقل با درجه ۲ شهرداری فعالیت خود را رسماً آغاز نمود و در سال ۱۳۷۸ بدلیل گسترش فعالیتها و حجم زیاد پروژه‌های عمرانی از درجه ۲ به درجه ۵ ارتقاء یافت.

بر پایه سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این شهر برابر با ۹٬۰۴۷ نفر بوده است.گمرک بازرگان منبع اصلی درآمد مردم این منطقه بحساب می‌آید. زبانهای گفتاری در این شهر مرزی ترکی آذربایجانی و کردی کرمانجی است .مردم آذری بازرگان شیعه مذهب هستند و مردم کردزبان سنی مذهب هستند

منبع

اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی، ۱۳۸۳ خ.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان